Τρείς νέους Αρχιερείς εξέλεξε το Πατριαρχείο Αντιοχείας

episkopoi-1

ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Συνήλθε στην Ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, εξέλεξε έναν Μητροπολίτη και δύο Βοηθούς Επισκόπους.

Συγκεκριμένα η Ιερά Συνόδος εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Βαγδάτης τον μέχρι πρότινος Επίσκοπο και Ηγούμενο της Μονής Μπαλαμάντ κ. Θεοφάνη, μετά την παραίτηση του τελευταίου Έλληνα Ιεράρχη στο Πατριαρχείο πρώην Βαγδάτης κ. Κωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Θεοφάνης, είναι ανηψιός του μακαριστού Πατριάρχου Αντιοχείας κυρού Ιγνατίου.

Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης εξέλεξε ένα από τα πνευματικά του παιδιά τον Αρχιμ. Γρηγόριο Κχούρι, ο οποίος κατάγεται και από την γέννετειρά του την Λαττάκεια.

Ο ελληνομαθής Αρχιμ. Γρηγόριος ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, εξελέγη Επίσκοπος με τον τίτλο Ηνωμένα Εμιράτα.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Ιορδανό αλλά με Παλαιστινιακή καταγωγή Αρχιμανδρίτη Καϊς, βοηθό Επίσκοπο του Πατριάρχη Ιωάννη με τον τίτλο Αντρούμ.

Εμφανίσεις: 118418
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!