Σεργκέι Λαβρόφ: ''Η Ρωσία επιδιώκει την απελευθέρωση των Μητροπολιτών''

labrof-antioxeias

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Η Ρωσία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των Ιεραρχών στην Συρία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιωάννη.

Ο Υπουργός της Ρωσίας αναφέρθηκε και στην Ηγουμένη Πελαγία και τις Μοναχές της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα που έχουν απαχθεί από αντάρτες, υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη.

«Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Συρία, δεν έχουν παρακάμψει ούτε Εσάς», ανέφερε χααρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, με μεγαλύτερη έμφαση στη Συρία και το Λίβανο.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Λαβρόφ, ανέφερε ότι "η θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, κυρίως την Συρία και το Λίβανο, είναι ιδιαίτερα σημαντική."

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό της Συρίας από την Ρωσία.

"Η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται σε όλους χωρίς διάκριση, αν είναι χριστιανός η μουσουλμάνος. Πάντα υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων", πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Εμφανίσεις: 86168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!