Ανταλλάγματα ζητούν οι ισλαμιστές για την απελευθέρωση των καλογριών

monaxi-islamistes

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή των 12 καλογριών και της Ηγουμένης Πελαγίας της Ι.Μ. Αγίας Θέκλας, από την χριστιανική πόλη Μααλούλα.

Συγκεκριμένα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, είχε πριν από λίγο ο Μεταβατικός Πρωθυπουργός του Λιβάνου για το θέμα της απαγωγής των 12 καλογριών.

"Αυτές οι μοναχές αφιέρωσαν την ζωή τους για να υπηρετήσουν τα ορφανά και τους φτωχούς και πρέπει να κρατούνται μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νατζίμπ - Μικάτι.

Να αναφερθεί ότι μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση ανταρτών με το όνομα "Ταξιαρχίες του ελεύθερου καλαμούν" ανέλαβαν την ευθύνη της απαγωγής των 12 καλογριών.

Οι ισλαμιστές αντάρτες ζητούν ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των καλογριών, να αφεθούν ελεύθερες περίπου 1.000 γυναίκες από τις συριακές φυλακές.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω ισλαμική οργάνωση συνεργάζεται με την οργάνωση "Αλ νούσρα" η οποία είναι μια ακραία ισλαμιστική οργάνωση και συνδέεται με την Αλ καϊντα.

Εμφανίσεις: 82461
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!