Ενθρόνιση Μητροπολίτη Κεντρικής Ευρώπης Ισαάκ (ΦΩΤΟ)

13

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Κολωνία, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κεντρικής Ευρώπης κ. Ισαάκ Βαρακάτ.

Πριν από την τελετή ενθρόνισης τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και συλλειτουργούντων πολλών Ιεραρχών του Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κεντρικής Ευρώπης, από τον Πατριάρχη Ιωάννη παρουσία εκπροσώπων άλλων ομολογιών και πλήθους κόσμου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας, για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στην διατήρηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα όπως είπε στην Συρία.

"Είμαστε σήμερα στην Γερμανία, αλλά τα μάτια μας δακρύζουν για το αίμα των αδελφών μας στη Συρία", ανέφερε μεταξύ άλλων φανερά φορτισμένος ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Χριστιανοί και αθώοι άνθρωποι στη Συρία έχουν υποστεί ταπεινώσεις, απαγωγές, συμπεριλαμβανομένων και Επισκόπων, δολοφονίες, έχουν καταστραφεί οι εκκλησίες τους, γι΄αυτό η διεθνή κοινότητα πρέπει να τονώσει την λογική του διαλόγου."

Επίσης ο κ. Ιωάννης ζήτησε τις προσευχές όλων για διατήρηση της ασφάλειας στον Λίβανο, αλλά και να μην υπάρξουν άλλες βομβιστικές επιθέσεις.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Αντιοχείας, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του νέου Μητροπολίτη, υπογραμμίζοντας ότι "τώρα οι ενορίες της Αντιόχειας στην Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη έχουν νέο πατέρα και ποιμένα, έναν πατέρα με μεγάλη καρδιά και αγάπη."

Από την πλευρά του ο νέος Μητροπολίτης Ισαάκ, στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων τόνισε: "Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό για την πολύτιμη αυτή ευλογία. Επίσης τον Πατριάρχη Ιωάννη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου που μου εμπιστεύτηκαν να διακονήσω την Εκκλησία της Αντιόχειας από την θέση αυτή."

Ο κ. Ισαάκ αναφέρθηκε και όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Γερμανία, όπου τότε θαύμασε την αγάπη των ανθρώπων για την Εκκλησία, αλλά και τους ιερείς που ήταν αφοσιωμένοι στην διακονία τους.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κεντρικής Ευρώπης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και στους στόχους και τα σχέδια του για το μέλλον.

"Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουμε σε μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες στον κόσμο, γι΄αυτό πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε την κληρομονιά που έχουμε ως Εκκλησία της Αντιόχειας", πρόσθεσε ο κ. Ισάακ.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κεντρικής Ευρώπης, ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην σημαντική ημέρα της ενθρονίσεως του.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 

Εμφανίσεις: 124875
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!