Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Γεροντόπουλου με Πατριάρχη Αντιοχείας

gerontopoulos-antioxeias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη είχε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Άκης Γεροντόπουλος.

Να αναφερθεί ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Ιωάννης ευχαρίστησε τον κ. Γεροντόπουλο για την επίσκεψη, καθώς και για το ενδιαφέρον της Ελλάδος για το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ανεύρεση των απαχθέντων παραμένει αμείωτο.

Επίσης ενημέρωσε τον Πατριάρχη ότι ζήτησε την συνδρομή της κυβέρνησης του Λιβάνου για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση τους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αντνάν Μανσούρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρέστη και η Πρέσβης της Ελλάδος στη Βηρυτό, κα Κατερίνα Μπούρα.

"Το Πατριαρχείο παίζει σημαντικό ρόλο"

Μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας σε Λιβανέζους δημοσιογράφους, τόνισε: "Το Πατριαρχείο Αντιοχείας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην Μέση Ανατολή, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Εμείς οι Χριστιανοί θέλουμε να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και συνεργασία όλων προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Πατριάρχη, γιατί τον θεωρούμε έναν σημαντικό φάρο της Χριστιανοσύνης. Η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να επικρατήσει σ' αυτή την περιοχή της Μέσης Ανατολής ειρήνη και δικαιοσύνη."

Επίσης πρόσθεσε: "Θα ήθελα να τονίσω το έντονο ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβερνήσεως για τους δυο απαχθέντες Μητροπολίτες. Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον Μακαριώτατο, αλλά και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου με τον οποίο συναντήθηκα. Του είπα ότι το ενδιαφέρον μας για τον εντοπισμό και την ανεύρεση τους παραμένει αμείωτο και ζήτησα από την Κυβέρνηση του Λιβάνου να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για την ανεύρεση τους. Επαναλαμβάνω, ότι για την Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της πολιτικής της".

Τέλος ο κ.Γεροντόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ενώ επισκέφθηκε και το Πανεπιστήμιο Balamand όπου λειτουργούν 10 Σχολές και 2 ερευνητικά Ινστιτούτα, όποιυ φοιτούν περίπου 5.000 φοιτητές.

geronto-libanos

geronto-libanos1

geronto-libanos2

geronto-libanos3

geronto-libanos4

Εμφανίσεις: 85227
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!