Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με Πάπα Φραγκίσκο (ΒΙΝΤΕΟ)

antioxeias-papas

ROMFEA.GR | Ιστορική χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη με τον Πάπα Φραγκίσκο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Ιωάννη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ελπίζω ότι εδώ θα αισθάνθείτε σαν το σπίτι σας"

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για διάφορα θέματα, που αφορούν την Συρία και την Μέση Ανατολή.

Τόσο ο Πατριάρχης Ιωάννης όσο και ο Πάπας Φραγκίσκος, εξέφρασαν την επιθυμία τους για ενότητα και πρόοδο στον οικουμενικό διάλογο.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας αναφέρθηκε και στο θέμα της απαγωγής των δύο Επισκόπων του Χαλεπίου, τονίζοντας ότι δεν έχουν ακόμη καμία πληροφορία αν είναι ζωντανοί η όχι.

Στο τέλος οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, όπου ο Πατριάρχης Αντιοχείας προσέφερε στον Πάπα μια εικόνα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Επίσης ο κ. Ιωάννης προσέφερε στον Πάπα ένα βιβλίο με τα Μοναστήρια της Μέσης Ανατολής, καθώς και ένα βίντεο από τις επισκέψεις του εκεί.

"Να μας έχετε στις προσευχές σας", ήταν η ευχή του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Πάπα Φραγκίσκο.

antioxeias-papas3

antioxeias-papas2

antioxeias-papas4

antioxeias-papas5

antioxeias-papas6

Εμφανίσεις: 91169
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!