Έκκληση για ειρήνη έκανε από το Φανάρι ο Πατριάρχης Αντιοχείας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

antioxeias-fanari

ROMFEA.GR | Με τον νέο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη συναντήθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με Δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία Ιεραρχών και πλήθος πιστών.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιωάννη, ενώ στην συνέχεια στην αίθουσα του Θρόνου πραγματοποιήθηκε προσφώνηση και αντιφώνηση.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης έκανε έκκληση για ειρήνη και ενότητα της χριστιανοσύνης, που όπως είπε έτσι θα προσφέρει θεραπευτικό έλεγχο που έχει σήμερα ανάγκη ο κόσμος, ένας κόσμος βίας και μίσους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: "Υποδεχόμεθα εις τας αυλάς ταύτας της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως την Υμετέρα Θειοτάτη Μακαριότητα, αφικομένην προς ημάς και ευαγγελιζομένη αγαθά, καρτερία και υπομονή και ανάσταση εντός της διακατεχούσης ημάς απορίας του "πειρασμού του κόσμου τούτου".

Επίσης να αναφερθεί ότι οι δύο Προκαθήμενοι μετέβησαν εν συνεχεία στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου ξεναγήθηκαν από τον Σχολάρχη και Ηγούμενο Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο.

Αύριο Κυριακή, θα τελεστεί λαμπρό Πατριαρχικό συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.


antiox-fanar1

antiox-fanar2

antiox-fanar4

antiox-halki

antiox-fanar6

Εμφανίσεις: 119835
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!