Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση των Ιεραρχών''

antioxeias-ioannis

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δηλώσεις από το αεροδρόμιο της Βυρηττού έκανε λίγο πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος από σήμερα επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: "Εργαζόμαστε νυχθημερόν και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών, για να επιστρέψουν και πάλι ασφαλείς στα αγαπημένα τους πρόσωπα."

Ερωτηθείς ο Πατριάρχης αν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι απαχθέντες Ιεράρχες, ανέφερε ότι "μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε κάτι, αλλά με τη χάρη του Θεού ελπίζουμε να είναι καλά."

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας, αναφέρθηκε στις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει συνύπαρξη διότι ζούν στην ίδια χώρα.

Αναφερόμενος στον σκοπό του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη, ο Πατριάρχης Ιωάννης τόνισε: "Μετά την εκλογή ενός Προκαθημένου είθισται να επισκεπτόμαστε πρώτα το Οικουμενικό Πατριαρχείο την Μητέρα Εκκλησία. Έτσι και εγώ ως νεοεκλεγείς Πατριαρχής, επισκέπτομαι σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο μέλλον τις άλλες Εκκλησίες."

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης λίγες ημέρες πριν σε κήρυγμά του, είχε τονίσει ότι "πρέπει να απελευθερωθούν οι Ιεράρχες" ενώ επεσήμανε ότι "ο κίνδυνος στη Συρία απειλεί τα σπίτια όλων μας, αφού κάθε μέρα έχουμε απαγωγές, δολοφονίες, και καταστροφές."

Εμφανίσεις: 71994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!