Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε την Ρωσική Εκκλησία για την βοήθεια

antioxeias-ilarion

ROMFEA.GR | Επιστολή προς τον Πρόεδρο των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Στην επίστολή του ο Πατριάρχης Αντιοχείας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την ανθρωπιστική βοήθεια, που απέστειλε η Ρωσική Εκκλησία προς τον λαό της Συρίας.

"Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης και σύσφιξης των αδελφικών μας σχέσεων, σ΄ αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε", υπογραμμίζει στην ευχαριστήρια επίστολή του ο  Πατριάρχης Ιωάννης.

Επίσης αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στην Συρία, υπογραμμίζει ότι "με την βοήθεια σας θα βοηθήσουμε εκείνους που έχουν μείνει άστεγοι και βιώνουν καθημερινά τρομερές συνθήκες διαβίωσης. Η Εκκλησία εργάζεται σκληρά για τον συριακό λαό, ενώ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να του απαλύνει τον πόνο."

Να αναφερθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία απέστειλλε πέριπου 70 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, φάρμακα κτλ), ενώ παρέδωσε και μεγάλη χρηματική βοήθεια για να αγοραστεί ιατρικός εξοπλισμός.

Το αεροπλάνο με την πρώτη βοήθεια έφτασε στην Συρία στις 14 Απριλίου, ενώ το υπόλοιπο φορτίο θα φτάσει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Εμφανίσεις: 65457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!