Πατριαρχείο Αντιοχείας: Persona non grata ο ''Αρχιεπίσκοπος Κατάρ''!

qatar32

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τη ρητή απαγόρευση να λειτουργεί στα "κανονικά" εδάφη του ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος (που πρόσφατα ανέδειξε σε Αρχιεπίσκοπο Κατάρ το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας!

Στο ανακοινωθέν (αραβικά) που φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικά το Romfea.gr επισημαίνονται τα ακόλουθα:  

"Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας έλαβε την απόφαση να απαγορεύσει στον Αρχιμανδρίτη Μακάριο να τελέσει οποιαδήποτε εκκλησιαστική τελετή σε ολόκληρη την "Κανονική" περιοχή της θάλασσας της Αντιοχείας και σε όλα τα εδάφη του Πατριαρχείου Αντιοχείας (συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ) και της Διασποράς, από τη στιγμή που τοποθετήθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε περιοχή που ανήκει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, λαμβάνοντας τον τίτλο του "Αρχιεπισκόπου Κατάρ".

Επίσης τονίζει: ''Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας θα ενημερώσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όλες τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, τον κλήρο και τον πιστό λαό του γι' αυτή την απόφαση".

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Δείτε τα παλαιότερα ρεπορτάζ του Romfea.gr για το θέμα.

Πατριαρχείο Αντιοχείας: ''Αντικανονική η ενέργεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων''

Νέος ''πονοκέφαλος'' για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τριγμοί ανάμεσα σε Ιεροσόλυμα και Αντιόχεια

apofasi aravika1

Εμφανίσεις: 175960
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!