Αντιοχείας: «Ο Πατριάρχης Ιγνάτιος ήταν προσωπικότητα παγκοσμίου διαμετρήματος»

antioxi-john

Γράφει ο συνεργάτης μας, Amer Khamis

Θεία Λειτουργία για την συμπλήρωσε 40 ημερών από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Αντιοχείας κυρού Ιγνατίου, τέλεσε ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Η λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πατριαρχική έδρα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη κ. Ιωάννη.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εμέσης κ. Γεώργιος (Χομς), ο Επίσκοπος Σαϊντανάγιας κ. Λουκάς, ο Επίσκοπος Νικόλαος, ο Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ και κληρικοί του Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του μακαριστού Πατριάρχη Ιγνατίου.

«Δεν θέλω να αναφέρω ότι είναι σήμερα απών ο Πατριάρχης, αλλά είναι κοντά μας νοερώς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννης.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ο Πατριάρχης ήταν προσωπικότητα παγκοσμίου διαμετρήματος. Όλοι κοντά του μαθητεύσαμε, ενώ θαυμάζαμε καθημερινά την πίστη και την ταπεινότητα του».

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε σε αρχιδιάκονο τον διάκονο του Γεράσιμο.

IMG 3554

IMG 3527

 

antix

Εμφανίσεις: 109084
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!