Ο Επιτάφιος στην παραγκούπολη της Κιπίρας (ΦΩΤΟ)

kipira.epitafios-5

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τους ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής και τους επισκέπτες από την Αμερική, σήμερα το απόγευμα, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου σε μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις του κόσμου, που βρίσκεται στην Κίπιρα.

Η παραγκούπολη της Κιπίρα φιλοξενεί εκατομμύρια ανθρώπους, που ζουν σε πολύ δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Παρ’ όλα ταύτα, παρ’ όλη τη φτώχεια, η ορθόδοξη εκκλησία μας δραστηριοποιείται, έντονα, στην περιοχή αυτή, όπου σήμερα υπάρχει ωραιότατος ναός, ιατρικό κέντρο, νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο με 200 παιδάκια, τα οποία καθημερινά παίρνουν δωρεάν πρωινό και γεύμα.

Το πιο συγκλονιστικό ήταν ότι έγινε η περιφορά του Επιταφίου μέσα στους χώρους της παραγκούπολης, όπου οι κάτοικοι έβγαιναν να δουν αυτό το περίεργο γεγονός, γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι η ορθόδοξη εκκλησία μεταφέρει και στους πιο φτωχούς και αδικημένους ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, το μήνυμα της ελπίδας και της αναστάσεως.

Αυτό ήταν εξάλλου, και το μήνυμα που έδωσε ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στο τέλος της ακολουθίας. Στη συνέχεια, με την ίδια συνοδεία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία στον καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπι. Παρευρέθηκαν στην ακολουθία αυτή, εκτός από τους Αφρικανούς, Ρώσοι, Έλληνες, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βούλγαροι κ.τ.λ.

Χτες το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και το βράδυ την ακολουθία των Παθών του Κυρίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Μακαρίου, που βρίσκεται στην αυλή της Πατριαρχικής Σχολής.

kipira.epitafios-1

kipira.epitafios-2

kipira.epitafios-3

kipira.epitafios-4

kipira.epitafios-6

kipira.epitafios-7

kipira.epitafios-8

kipira.epitafios-9

kipira.epitafios-10

kipira-101

kipira-102

kipira-103

kipira-104

kipira-105

kipira-106

 

kipira-100

Εμφανίσεις: 23090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!