Συνάντηση Προέδρου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου με Επίσκοπο Μοζαμβίκης

panafrikaniko760x430Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μίντραντ της Ν. Αφρικής, έδρα του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (θεσμού που ενώνει 53 αφρικανικά κοινοβούλια), συνάντηση του προέδρου του κ. Μπεθέλ Ναεμέκα Αμάντι και του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, απεσταλμένου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Σκοπός της επαφής των δύο ανδρών ήταν η προετοιμασία συνάντησης των δύο Συντονιστικών Επιτροπών του Π.Κ και της Δ.Σ.Ο., που θα λάβει χώρα στις 23-24 Μαΐου 2015 κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου. Η συνάντηση αυτή τελείται εντός των πλαισίων του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ τους το 2010.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Επίσκοπος Ιωάννης είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον κ. Αμάντι τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

Παράλληλα μετέφερε και τους θερμούς χαιρετισμούς των επικεφαλής της ΔΣΟ κ. Σεργκέι Ποπόφ και κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Επίσης, ο Επίσκοπος Ιωάννης, αφού παρέδωσε στον πρόεδρο αναμνηστικό δώρο του Πατριάρχη, τον ενημέρωσε για το έργο και την προσφορά του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Αφρικανική Ήπειρο και ιδιαίτερα για την ευαισθησία του για θέματα περιβάλλοντος, η οποία εκφράστηκε εσχάτως με την ίδρυση, Γραφείου Κλιματικής Αλλαγής και Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε όλες τις Μητροπόλεις της Αφρικής.

Εμφανίσεις: 18182
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!