Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Κένυας (ΦΩΤΟ)

0kenia-3

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελούνται καθημερινά στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, με κατάλληλες ομιλίες από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Παναγίας, στο χωριό Γκέσια, όπου είχαν τη συνάντησή τους οι ορθόδοξες γυναίκες.

Έγινε περιφορά των εικόνων και ο Σεβασμιώτατος σε ομιλία του, αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής ημέρας, τονίζοντας ότι η Αφρική ευλογήθηκε πλούσια από την εποχή του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου μέχρι των ημερών και του σημερινού Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄.

Είπε, χαρακτηριστικά, ότι τα μηνύματα των αγίων μεγάλων μορφών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας φωτίζουν και κατευθύνουν τα βήματα όλων αυτών που εργάζονται για τη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρικανική ήπειρο.

Κάλεσε, δε, όλους να έχουν βαθιά πίστη και να προσπαθήσουν να μιμηθούν όλες αυτές τις άγιες μορφές που λάμπρυναν όλα αυτά τα χρόνια, την ορθόδοξη εκκλησία με τη ζωή και τα έργα τους.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στις ορθόδοξες μητέρες, για τα έργα που επιτελούν, το ποσό των €4000, το οποίο είναι δωρεά του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Κέντρου «Φιλανθρωπία» της Φινλανδίας, ειδικά τις ορθόδοξες μητέρες.

Απόψε ο Σεβασμιώτατος, στον εσπερινό που έγινε στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, κάλεσε τους ιεροσπουδαστές να κάνουν βίωμά τους τα διδάγματα των μεγάλων αυτών πατέρων της Εκκλησίας μας, για να μπορέσουν, αργότερα, όταν θα επιστρέψουν στις χώρες τους και στις φυλές τους, να φωτίσουν τους λαούς της Αφρικής με το ορθόδοξο ήθος και φρόνημα.

0kenia-1

0kenia-2

0kenia-4

0kenia-5

0kenia-6

0kenia-7

Εμφανίσεις: 32915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!