Εγκαίνια πρώτου Ορθόδοξου Ναού στον Άγιο Γερμανό της Αλάσκας (ΦΩΤΟ)

0ken-4

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νεόφυτο και τριάντα ιερείς από τη φυλή των Νάντι, εγκαινίασε, σε ένα χωριό κοντά στο ορθόδοξο γυμνάσιο στην περιοχή των Νάντι, τον πρώτο ορθόδοξο ναό, αφιερωμένο στον Άγιο Γερμανό της Αλάσκας.

Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί, οι οποίοι, τόσο κατά την τελετή των εγκαινίων όσο και κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, συμμετείχαν ενεργά, ψάλλοντας όλοι μαζί τους ύμνους της Εκκλησίας μας.

Παρών και συμμέτοχος στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο δωρητής – ιεραπόστολος καθηγητής και ιερέας από την Αλάσκα, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε γι’ αυτή τη μεγάλη και γενναία δωρεά του, προσφέροντάς του, ως ενθύμιο, έναν σταυρό από τη Βηθλεέμ. Εκείνος, δε, έδωσε εικόνα του Αγίου Γερμανού με τεμάχιο του τιμίου λειψάνου του.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε πνευματικό τον προϊστάμενο της εκκλησίας πατέρα Ιωνά. Προχείρισε, επίσης, δεκαπέντε νέους αναγνώστες της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, έλαβε αφορμή από λόγους του Αγίου Γερμανού Αλάσκας, ο οποίος ήταν ένας ασκητής αφιερωμένος, ζώντας σε πλήρη απομόνωση από τον κόσμο, παρόλο που υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της ορθοδοξίας στην Αλάσκα.

Όταν οι χριστιανοί τον ρωτούσαν γιατί μένει μόνος του, εκείνος απαντούσε: «Δεν αισθάνομαι ποτέ μου μόνος, αφού μέρα νύχτα είμαι μαζί με τον Χριστό και δεν αισθάνομαι ποτέ απομονωμένος, αποκομμένος και μόνος.»

Παίρνοντας, λοιπόν, αφορμή από τα λόγια αυτά του Αγίου Γερμανού της Αλάσκας, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε, σε βάθος, το γεγονός ότι μέσα στη ζωή των ανθρώπων ο Χριστός είναι πάντα παρών και κατευθύνει τη ζωή, τις πράξεις και τις σκέψεις όλων.

Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ μας να αισθανόμαστε μόνοι μας. Ιδιαίτερα, τόνισε, όλοι εσείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί σ’ αυτή την περιοχή, ζείτε πραγματικά μέσα στο βασίλειο του Θεού αφού είσαστε περιτριγυρισμένοι από βουνά, με πελώριους βράχους και πανύψηλα δέντρα, καταπράσινες φυτείες, που δίνουν ζωή στους ανθρώπους και μ’ αυτό τον τρόπο απολαμβάνετε ήδη από τώρα τα μεγαλεία και τα θαύματα της αιώνιας ζωής.

Μην απελπίζεστε, λοιπόν. Χαίρετε και αγαλλιάστε πάντοτε. Ο Χριστός είναι μαζί μας. Ο Χριστός είναι μέσα μας, με τη συμμετοχή μας στα μυστήρια της εκκλησίας μας, ιδιαίτερα, όταν κοινωνούμε του σώματος και του αίματός Του.

Στη ζωή μας συναντούμε δυσκολίες, προβληματισμούς, αγωνίες, στερήσεις, ταλαιπωρίες, ταπεινώσεις, ακόμα και πείνα. Όμως δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο.

Μόνο με την αγάπη του Θεού ανακαλύπτουμε τον πραγματικό εαυτό μας και αισθανόμαστε ότι χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα στη ζωή μας.

Έχετε, λοιπόν, τη βεβαιότητα με τη βαθιά πίστη που σας διακρίνει να ζείτε χριστιανικά και να απολαμβάνετε όλα τα αγαθά που μας δίνει η άκρα συγκατάβαση και αγάπη του Κυρίου μας.

Να έχουμε πάντοτε στο νου μας τα λόγια αυτά του Αγίου Γερμανού Αλάσκας, που με τη σημερινή τελετή των εγκαινίων, τοποθετήσαμε τα άγια λείψανά του, για να ευλογηθεί όλη η περιοχή και όλοι όσοι κατοικούν εδώ γύρω.

Ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από τους νέους, τις γυναίκες και τα παιδάκια, όπως και τους μαθητές του γυμνασίου, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Όλα τελείωσαν με πλούσιο εορταστικό γεύμα.

Κατάθεση θεμελίου λίθου νέας εκκλησίας

Αργά το απόγευμα, μετά τα εγκαίνια του Αγίου Γερμανού Αλάσκας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη σε ένα άλλο χωριό στην ίδια περιοχή, όπου κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο νέου ιερού ναού, αφιερωμένο στους 12 Αποστόλους.

Στον περίβολο του χώρου αυτού υπάρχει ναός καμωμένος από λάσπη και λειτουργεί ένα θαυμάσιο δημοτικό σχολείο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ιερέα και τους πιστούς για τη μεγάλη τους αγάπη προς την εκκλησία μας και ευχήθηκε σύντομα να έρθει για τα εγκαίνια του νέου ναού.

0ken-1

0ken-2

0ken-3

0ken-5

0ken-6

0ken-7

0ken-8

0ken-9

0ken-10

0ken-11

0ken-12

0ken-13

0ken-14

Εμφανίσεις: 40486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!