Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ)

0putin-1

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κάιρο, η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Πούτιν συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησής τους αφορούσε στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προσφώνησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως «αγαπητό και καλό φίλο», ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα δήλωσε ότι γνωρίζει την μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και εξέφρασε την αγάπη του και τον θαυμασμό προς τον νέο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα τον οποίο θεωρεί νέο άνθρωπο, με φρέσκιες ιδέες που προσπαθεί για το καλό του λαού του.

Επεσήμανε, επίσης, ότι κατανοεί το πρόβλημα της φτώχειας και της πίεσης που δέχεται ο ελληνικός λαός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφερόμενος στη μεγάλη υπομονή των Ελλήνων πολιτών, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με πηγές από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι γνωρίζει τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρώπη για το χρέος της και επεσήμανε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα, σεβόμενος πάντοτε το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην οικονομική βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει η Ρωσία στην Ελλάδα, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι αρχικά ένας τρόπος, είναι η αύξηση της έλευσης ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην κατ” ιδίαν συζήτηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέπτυξε τις σκέψεις του, όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας και επεσήμανε τρόπους ανάπτυξης για να επιτύχει η Ελλάδα την απόσβεση του χρέους της, ενώ ο ίδιος ζήτησε την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου χωρίς καθυστέρηση και την ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε από τον Ρώσο Πρόεδρο να υποστηρίξει τον νέο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τις προσπάθειές του για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Παράλληλα, τόν ευχαρίστησε για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ρωσίας-Αιγύπτου, όπου και η έδρα – στην Αλεξάνδρεια – του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, παρουσία του Ρώσου Πρέσβη στο Κάιρο, του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα καθώς και του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Ρώσου Προέδρου.

Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το έτος 2005.

Τόν υποδέχτηκε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά μία εκδήλωση στην Όπερα του Καΐρου αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.

Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, οι οποίες ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.

0putin-2

0putin-3

0putin-4

0putin-5

Εμφανίσεις: 55955
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!