Θεία Λειτουργία και κοπή βασιλόπιττας στο Μαρόκο (ΦΩΤΟ)

maroko-6

Σήμερα Κυριακή μετά τα Φώτα με τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β´ ευλογήθηκε και κόπηκε κατά το έθιμο η πίττα της Ελληνικής Κοινότητας Μαρόκου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης Αλέξιο, παρουσία του εξοχωτάτου Πρέσβεως της Ελλάδος κ. Αλεξίου Χατζημιχάλη, του προέδρου της κοινότητος κ Κ. Πιστικού και του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρέστησαν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Πρεσβεία του Ραμπάτ και του προξενείου μας στην Καζαμπλάνκα, όλοι οι Έλληνες πάροικοι και τα ορθόδοξα μέλη των σλαβοφώνων παροικιών Καζαμπλάνκας.

Το πρωί ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας και ακολούθως έγινε η κοπή της πίττας στην αίθουσα της Κοινότητος παραπλεύρως του Ναού.

Στο κηρυγμά του ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές και το μήνυμα ενότητος εκ μέρους της ΑΘΜ, εκφράζοντας την ανησυχία και την αναγκαιότητα για προσευχή και συμπόρευσιν, τόσον για τα ανησυχητικά που τεκταίνονται εντός συνόρων στην αγαπημένη πατρίδα μας, όσον και για τα σκιώδη και θλιβερά γεγονότα της Γαλλίας, που υποδηλώνουν κάτι το επικίνδυνο που πρέπει να μας αφυπνήσει γενικώς και να μας ενώσει σε μια πορεία πιο πνευματική.

Η ευχάριστη Λατρευτική σύναξη των Ορθοδόξων αδελφών μας του Μαρόκου έληξε με γεύμα της κοινότητος και συνάντηση συνεργασίας του Ποιμενάρχου με τον Πρέσβυ και την Κοινότητα αναφορικώς με την επικειμένη Πατριαρχικήν έλευσιν του προσεχούς Μαρτίου στο Βασίλειο και το τοπικό Ποίμνιο του Πατριαρχείου μας.

maroko-1

maroko-2

maroko-4

maroko-5

maroko-3

Εμφανίσεις: 34856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!