Θεοφάνεια και Βασιλόπιτα στο Αλγέρι (ΦΩΤΟ)

tinisia-6

Με τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρου Β´ εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στο Αλγέρι, στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος εντός της Ελληνικής Πρεσβείας.

Η Κατανυκτική Θεία Λειτουργία και ο Μ Αγιασμός ετελέσθησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλέξιο, ενώ έψαλε ο εκ Θεσσαλονίκης νομικός κ. Γεώργιος Καραμαύρος.

Κατά τις ακολουθίες παρέστη η ΑΕ κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος, πρέσβυς της Ελλάδος και ο Γραμματεύς Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνος Ντέλικος, καθώς και όλοι οι υπηρετούντες στην Ελληνική Πρσβεία.

Επίσης εκπρόσωποι των διπλωματικών αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων χωρών Ρωσίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας και Σερβίας. Παρόντες ήταν και οι ελάχιστοι Ελληνες που διαβιούν και εργάζονται στην Ισλαμική χώρα της Αλγερίας, δεδομένου ότι εκεί ουδέποτε υπήρξε οργανωμένη ελληνική κοινότητα.

Μετά το πέρας ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε μαζί με την Πρέσβυ την Αγιοβασιλόπιττα της Πρεσβείας και των Ελλήνων, μεταφέροντας τις Πατριαρχικές ευχές και διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντοτε κοντά τους, για να τους ενισχύει στην πορεία τους στην συγκεκριμένη χώρα, όπου αποτελούν πλέον μια Θρησκευτική μειονότητα μεν, που όμως διαθέτει ψυχή και πίστη στον Θεόν.

Για τούτο άλλωστε σε περιοδικά διαστήματα και κατά τις μεγάλες εορτές της Πίστεώς μας τελείται η Θεία Ευχαριστία και κρατείται αναμμένη η φλόγα της Ορθοδοξίας, από το 2004, στη συγκεκριμένη χώρα και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και χαλεπές συνθήκες.

tinisia-1

tinisia-2

tinisia-3

tinisia-4

Εμφανίσεις: 50808
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!