Ο Μητροπολίτης Κένυας σε κηδεία της γιαγιάς Κενυάτη ακοντιστή (ΦΩΤΟ)

kenia-1

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο Σεβασμιώτατος, σήμερα το πρωί, στην περιοχή Κερέρε της φυλής των Νάντι, τέλεσε την κηδεία της γιαγιάς του διεθνούς φήμης αθλητή Τζούλιους Γέγκο.

Η εκλιπούσα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ορθοδόξου κοινότητας της περιοχής και πιστή στην ορθόδοξη εκκλησία, δραστήρια και αποτελεσματική σ’ όλες τις εκδηλώσεις της ενορίας αλλά και γενικότερα της περιοχής.

Από τον γάμο της απέκτησε 11 παιδιά, 80 εγγόνια και 20 δισέγγονα. Πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, στην παρουσία πλήθους ορθοδόξων χριστιανών και μη, όπως και των πολιτικών εκπροσώπων, εξήρε την βιωτή της εκλιπούσας και κάλεσε, ιδιαίτερα, τις γυναίκες να την έχουν ως παράδειγμα, όπως, επίσης, και τους συγγενείς, ιδιαίτερα, τα εγγόνια, τα οποία έχουν καταλάβει υψηλές θέσεις μέσα στην κοινωνία, όπως και ο αθλητής εγγονός της, που ήταν εκεί παρών και μίλησε.

Ο Σεβασμιώτατος, έκανε, στο κήρυγμά του, ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός της μάταιης ζωής εδώ στη γη και εξήγησε θεολογικά, με απλά λόγια, το «προσδοκώ ανάσταση νεκρών», καταλήγοντας ότι όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ακούσουμε, τη μέρα της κρίσεως, τη φωνή του Κυρίου να μας καλεί να εισέλθουμε εις τη Βασιλεία των Ουρανών.

Οι παριστάμενοι πολιτικοί και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας εξήραν τη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ιδιαίτερα του Σεβασμιώτατου στην προαγωγή της παιδείας στην περιοχή, όπου λειτουργούν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

Ο Σεβασμιώτατος, δευτερολογών, είπε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει, όπως και πριν, να είναι πρωτοπόρος στην προαγωγή της παιδείας, έτσι όπως ακριβώς απεκάλυψαν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των αρχών.

Μετά την κηδεία, ο Σεβασμιώτατος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, ιδιαίτερα, με τον αθλητή, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος και τη σεμνότητά του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το γυμνάσιο που βρίσκεται στο Κεσεγκέι και επιθεώρησε τους χώρους και τα υπό κατασκευή έργα.

Επισκέφθηκε, επίσης, τον νέο ιερό ναό Αγίου Γερμανού Αλάσκας, τον οποίο θα εγκαινιάσει τον επόμενο μήνα.

kenia-2

kenia-3

kenia-4

kenia-5

kenia-6

kenia-7

kenia-8

kenia-9

kenia-10

Εμφανίσεις: 44927
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!