Συγκίνηση στην παρουσίαση βιβλίου για τον Πατριάρχη Πέτρο Ζ' (ΦΩΤΟ)

ekdilosi-34

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2014 η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Γουινέας Γεωργίου «ΠΕΤΡΟΣ Ζ’ - Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (1997-2004)» στο "Σπίτι της Κύπρου" στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Τανζανίας κ. Δημήτριος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.

Στη συνέχεια π. Θωμάς Συνοδινός ως Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ανέγνωσε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό του Πρέσβη της Κύπρου κ. Κυριάκου Κενεβέζου, και αμέσως μετά ο ηθοποιός Ανδρέας Βουγιούκας απήγγειλε ένα ποιήμα του Καβάφη.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Λέκτορας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τζουμέρκας, ο οποίος έκανε την παρουσία του συγγραφέα Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντού του Ιστορικού Αρχείου της Ιεράς Συνόδου Σπυρίδωνος Κοντογιάννη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Μητροπολίτης Γουινέας ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς της έκδοσης.

Να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η γνωστή τραγουδίστρια Κωνσταντίνα με τον Μαέστρο Γιώργο Παγιάτη, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, αλλά και τραγούδια για την Αλεξάνδρεια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και πλήθος κόσμου.

ekdilosi-1

ekdilosi-2

ekdilosi-3

ekdilosi-4

ekdilosi-5

ekdilosi-6

ekdilosi-7

ekdilosi-8

ekdilosi-9

ekdilosi-10

ekdilosi-11

ekdilosi-12

ekdilosi-13

ekdilosi-14

ekdilosi-15

ekdilosi-16

ekdilosi-17

ekdilosi-18

ekdilosi-19

ekdilosi-20

ekdilosi-21

ekdilosi-22

ekdilosi-23

ekdilosi-24

ekdilosi-25

ekdilosi-26

ekdilosi-27

ekdilosi-28

ekdilosi-29

ekdilosi-30

ekdilosi-31

ekdilosi-32

ekdilosi-33

ekdilosi-36

ekdilosi-37

ekdilosi-38

ekdilosi-39

ekdilosi-40

ekdilosi-41

ekdilosi-42

ekdilosi-43

ekdilosi-44

ekdilosi-45

Εμφανίσεις: 66847
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!