Εγκαίνια νέου μεγαλοπρεπούς ναού στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας (ΦΩΤΟ)

nairobi-4

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τους σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής και τους κληρικούς καθηγητές, τέλεσε τα εγκαίνια του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Αλεξάνδρου στην περιοχή Μαϊμάχιο. Απέχει μόνο μία ώρα από τη Ναϊρόμπι.

Με τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου του Β΄, έγιναν τα εγκαίνια του νέου ναού για τις ανάγκες των Ορθοδόξων χριστιανών που κατοικούν στην περιοχή αυτή και που συνορεύουν με τους Μασάι.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ευχαρίστησε τον Θεό που αξιώθηκε, φέτος, να εγκαινιάσει τρεις ναούς στη Μητρόπολη Κένυας και είπε ότι κάθε φορά που εγκαινιάζουμε έναν καινούριο ναό, καλούμαστε, όλοι μας, να ανακαινίσουμε, πνευματικά, τους εαυτούς μας. Ο ναός αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας.

Συνεπώς, ο Χριστιανός, από την ώρα που βαπτίζεται μέσα στον ναό μέχρι και της ώρας που αναχωρεί εκ του κόσμου τούτου, έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει για τη δική του ανακαίνιση και μεταμόρφωση, μέσω των μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Συμβολικά, ο Σεβασμιώτατος, μετά τα εγκαίνια και τη θεία λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί ιερείς και πλήθος κόσμου, τέλεσε τη βάπτιση σε δύο νήπια, σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι, δίνοντας τα ονόματα, Σάιμον και Μαρία.

Στο τέλος, τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του εργολάβου, ο οποίος εργάστηκε για το κτίσιμο αυτού του ναού, αλλά δεν αξιώθηκε να παραστεί στα εγκαίνια, παρόλο που σχεδόν τον είχε ολοκληρώσει, όταν ήταν ακόμα εν ζωή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και της θείας λειτουργίας έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο κτίσιμο του ιερού ναού.

Ακολούθησε κοινή τράπεζα για όλους τους παρευρισκομένους.

nairobi-1

nairobi-2

nairobi-3

nairobi-5

nairobi-6

nairobi-7

nairobi-8

nairobi-9

nairobi-10

Εμφανίσεις: 40616
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!