Συνέδριο Ορθοδόξου Νεολαίας στη φυλή των Νάντι (ΦΩΤΟ)

kenia-3

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τις δύο Αμερικανίδες καθηγήτριες, απεσταλμένες του Ορθοδόξου Κέντρου της Ιεραποστολής της Αμερικής, έφθασαν, σήμερα το πρωί, στους Νάντι, όπου έδωσαν διαλέξεις στους νέους και τις νέες της περιοχής. Η συνάντηση έγινε στην ενορία της Αναστάσεως στο Σερέμ.

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας προς τους νέους, είπε, ότι, για πολλά χρόνια, παρίσταται σε παρόμοια συνέδρια των νέων της περιοχής και, πάντοτε, θαύμαζε τη σοβαρότητα, το ήθος, την επιμέλεια και τη σεμνότητα των νέων αυτών.

Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι οι περισσότεροι ιερείς που υπηρετούν σήμερα στην περιοχή προέρχονται από τις τάξεις της Ορθοδόξου νεολαίας, από τα νεανικά τους χρόνια, όταν ο Σεβασμιώτατος ήταν Επίσκοπος Ριρούτας.

Συγχάρηκε τους ιερείς της περιοχής, που ήταν όλοι παρόντες και τον πρόεδρο των νέων της περιοχής για το θαυμάσιο έργο που επιτελούν και βοηθούν, έτσι, το έργο της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κάλεσε τους νέους να συνεχίσουν, με τον ίδιο τρόπο, για να μπορέσουν, στο τέλος, να υπηρετήσουν τόσο την εκκλησία όσο και την κοινωνία από τις διάφορες θέσεις, που θα αναλάβουν στο μέλλον.

Εκ μέρους όλων, μίλησε ο πρόεδρος της Ορθοδόξου Νεολαίας των Νάντι, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που παρίσταται, πάντα, σε όλα τα συνέδρια της Ορθοδόξου Νεολαίας της περιοχής των Νάντι.

Οι νέοι τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια και ορθόδοξους ύμνους στα Σουαχίλι, Αγγλικά, Νάντι και Ελληνικά. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε κοινό γεύμα.

Ενωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο – Λύκειο στο Κεσεγκέι, ένα τεράστιο εκπαιδευτικό κτιριακό συγκρότημα, όπου φοιτούν νέοι από όλες τις φυλές της Κένυας.

Δίπλα από το Γυμνάσιο υψώνεται ο περικαλλέστατος ναός, αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένος για το επίτευγμα αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας, που είναι πραγματικό κόσμημα, αφού βρίσκεται απομονωμένο πάνω σε ένα βουνό, από όπου στο βάθος φαίνεται η λίμνη Βικτώρια.

Ακόμα ένας μεγάλος αριθμός κληρικών της Μητροπόλεώς μας αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο αυτό.

kenia-1

kenia-2

kenia-4

kenia-5

kenia-6

kenia-7

kenia-8

kenia-9

kenia-10

kenia-11

kenia-12

kenia-13

kenia-14

Εμφανίσεις: 26999
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!