Εξόδιος ακολουθία ορθόδοξου Ιερέα στην Κένυα

kour-1

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος ταξίδεψε στην περιοχή του Nyeri, στους πρόποδες του Όρους Κένυα, όπου λειτούργησε στον ναό του Αγίου Ιωάννου Δουκούρι με τη συμμετοχή δεκάδων ιερέων από όλη την Κένυα.

Μετά τη θεία λειτουργία τέλεσε την κηδεία ενός εκ των ιερέων της περιοχής, του π. Αντωνίου Μουάνγκι. Παρέστησαν χιλιάδες πιστοί, ανάμεσα και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών.

Ο εκπρόσωπος, Υπουργός της περιοχής, επαίνεσε το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εκπαίδευση, αναφερόμενος στη λειτουργία τεσσάρων Γυμνασίων και άλλων τόσων Δημοτικών, όπως και την παρουσία εκεί Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου με 200 παιδάκια.

Ο Υπουργός, είπε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κένυας στον τομέα της παιδείας.

Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά τα εκπαιδευτήρια άρχισαν να λειτουργούν όταν ο Σεβασμιώτατος Μακάριος ήταν Επίσκοπος Ριρούτας και ο ίδιος κατέθεσε τους θεμέλιους λίθους και, στη συνέχεια, το κτίσιμο.

Την προηγούμενη μέρα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε Ιατρικά κέντρα στην περιοχή Ναϊρόμπης και περιχώρων.

kour-2

kour-3

kour-4

kour-5

Εμφανίσεις: 38758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!