Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευλόγησε την Φρεγάτα "Ύδρα"

ImageΜε τιμές έγινε σήμερα δεκτός ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στη φρεγάτα «Ύδρα»

που συμμετέχει σε πολυεθνική άσκηση 13 κρατών στην Αίγυπτο, με την επωνυμία «Bright Star 007».

Καλωσορίζοντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, πλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού Απόστολος Μπάστας, χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την επίσκεψη του κ. Θεόδωρου στη φρεγάτα, που αποτελεί από τις πλέον σύγχρονες στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο κυβερνήτης, αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού Ιωάννης Δρυμούσης, ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Θεόδωρου δίνει δύναμη στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για να συνεχίσουν το έργο τους.


Ο κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για τη συμπαράστασή του προς το ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο.

Επίσης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εποχή που ήταν μητροπολίτης Καμερούν όπου το Πολεμικό Ναυτικό είχε προσφέρει τις καμπάνες σε ναούς που κτίζονταν τότε, ξεκινώντας μία προσφορά που συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια.


Χθες, Κυριακή, οι Έλληνες αξιωματικοί παρακολούθησαν τη λειτουργία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Σάββα και αργότερα επισκέφθηκαν τον πατριαρχικό μέγαρο, όπου έγιναν δεκτοί από τον κ. Θεόδωρο. Σε ανάμνηση της επίσκεψής τους, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τούς προσέφερε ένα ιερό ευαγγέλιο, τονίζοντας στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, που είναι η πατρίδα και η πίστη.

Εμφανίσεις: 48118
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!