Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο

ImageΣε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε πριν από λίγο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας κυρού Αλεξίου Β΄, στον Καθεδρικό ναό των Θεοφανείων στο Ελόχοβο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός από κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας, καθώς και από πιστούς οι οποίοι πετούσαν ροδοπέταλα και λουλούδια.

Εν συνεχεία ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τέλεσε τρισάγιο, και έψαλε με όλο το εκκλησίασμα τρεις φορές «Αιωνία η μνήμη».

Μετά το πέρας του τρισάγιου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπογράμμισε «ήρθα σήμερα εδώ για να προσευχηθώ μαζί σας, για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου».

"Ο μακαριστός ήταν ένας μεγάλος Πατριάρχης, ο οποίος επατριάρχευσε σε πολύ δύσκολα χρόνια. Είχαμε συνεργαστεί κατά καιρούς, αν και δεν ήμασταν πάντοτε σύμφωνοι, διότι τα έχει αυτά η διοίκηση" πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κλείνοντας, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: "Να ξέρετε ότι τιμούμε την μνήμη του πάντοτε, διότι θυμόμαστε τους αγώνες που έκανε για να προστατεύσει την εκκλησία του, σε πολύ δύσκολα χρόνια. Να εύχεστε για μένα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Να έχουμε όλοι την ευχή του".

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε το Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Μόσχα, όπου εκεί έγινε δεκτός από τον Έξαρχο, Αρχιμανδρίτη Στέφανο (Δισπιράκη).

Image

Image

Εμφανίσεις: 35001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!