Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Βαρθολομαίος

ImageΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την υποδοχή του Παναγιώτατου τόνισε: «Υποδεχόμαστε με χαρά και συγκίνηση τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας».

 

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε «Διαπιστώσαμε τη σοφία, την απλότητα και την αγάπη σας, και το ενδιαφέρον για την Εκκλησία και για όλους μας" συνεχίζοντας "Εμείς με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε, τις θέτουμε στην διάθεση σας, σαν μια μικρή βοήθεια στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χαριτολογώντας απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο: «Φοβούμαι ότι ερχόμενος και επανερχόμενος, θα σας κουράσω και θα με βαρεθείτε. Θέλω, όμως, να τονίσω την αγάπη μου στο πρόσωπό σας».

 

Επίσης ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υπενθύμισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στο Κίεβο της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι για αυτή την επίσκεψη υπήρξαν πολλές επιφυλάξεις πριν πραγματοποιηθεί. «Είδατε όμως ότι ήταν αναγκαία, χρήσιμη και επιβεβλημένη» ανέφερε ο Πατριάρχης.

 

Τέλος ο Παναγιώτατος απαντώντας στα λόγια του Αρχιεπισκόπου για μικρές δυνάμεις τόνισε: "Μιλήσατε για τις μικρές δυνάμεις τις οποίες θέτετε στην υπηρεσία των αδελφικών μας σχέσεων. Δεν είναι μικρές, είναι πολλές και μεγάλες οι δυνατότητες που έχετε εσείς και η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά προπάντων έχετε μεγάλη καρδιά".

 

 

Εμφανίσεις: 102196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!