Στην Λάρισα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΈφτασε στην πόλη της Λάρισας σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου του έγινε υποδοχή με όλες τις δέουσες τιμές .

 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Λάρισα, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Άγιο Αχίλλειο.

 

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στη Λάρισα, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνάτιος, οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ, αντιστράτηγος Δημ. Βούλγαρης και ο αντιπτεράρχος Ι. Γιάγκου.

 

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην 1η Στρατιά, όπου εκεί ενημερώθηκε από τον Αντιστράτηγο κ. Φράγκο Φραγκούλη για τις δραστηριότητες της στρατιάς, επίσης ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε αγιασμό στην αίθουσα τελετών για το προσωπικό και τις οικογένειες των υπηρετούντων.

 

Ο Πατριάρχης  στην ομιλία του ανέφερε πως: "Μέχρι να εκπληρωθεί η προφητεία και τα όπλα και τα μαχαίρια οι λαοί να τα κάνουν άροτρα και δρεπάνια, είναι αναγκαία η συγκρότηση και η διατήρηση στρατευμάτων για τη διατήρηση των τιμαλφών κάθε έθνους και της ισορροπίας των λαών".

 

Ακόμα απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό τόνισε: "Μην εμπιστεύεστε μόνο τη δύναμη των όπλων, αλλά η πεποίθηση να εδράζεται στη δύναμη του σταυρού. Γιατί ο σταυρός είναι ένα όπλο και ο Εσταυρωμένος εξήλθε νικών για να νικήσει".

 

Αυτή την στιγμή τελείτε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου και στη συνέχεια πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Βαρθολομαίου.

 

Τέλος να αναφερθεί πως αν και το πρόγραμμα ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης να συνοδεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο αυτό δεν έγινε, διότι σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί του Αρχιεπισκόπου του συνέστησαν να ξεκουράσει λίγο το πόδι του από το ταξίδι στο Φανάρι, έτσι ο Μακαριώτατος θα φθάσει στην Λάρισα αργότερα.
Εμφανίσεις: 12381
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!