Ο κ. Βαρθολομαίος επίτιμος Δημότης Πατρέων

ImageΕπίτιμος δημότης της Πάτρας ανακηρύχθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο ο Οικουμενικό Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ ο Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας του παρέδωσε το χρυσό

κλειδί της πόλης και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Την εικόνα του Αγίου Ανδρέου που στην αγκαλιά του κρατά τον Ιερό Ναό δώρισε ο κ. Φούρας. Την εικόνα έχει φιλοτεχνήσει ο Αγιορείτης Μοναχός π. Λουκάς της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και απέσπασε τον θαυμασμό του κ. Βαρθολομαίου.

 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη διαδρομή που έχει διανύσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την τιμή που του έκαναν, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να σώζει την Πάτρα και την Αχαΐα από σεισμό, λοιμό, καταποντισμό, φωτιά και από όποια άλλη καταστροφή.

 

Στο τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στο Φανάρι για να ανταποδώσει όπως είπε την αγάπη και την φιλοξενία.

 

Στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, Μητροπολίτες, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπυρίδων Σπυρίδων, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος και οι βουλευτές Απόστολος Κατσιφάρας και Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.

 

Τέλος ο Δήμος Πατρέων παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Εμφανίσεις: 27452
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!