Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην συναυλία της παλαιάς Φιλαρμονικής (ΦΩΤΟ)

filarmoniki-11

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης πήγε πεζός στον χώρο όπου βρίσκεται η Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας, η οποία έχει ως προστάτη ¨Άγιο και στο όνομά της τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Ο Πατριάρχης επευφημήθηκε από πολλούς ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να τον χαιρετήσουν, ενώ ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννη Γραμματικός το μουσείο της Φιλαρμονικής και στη συνέχεια παρακολούθησε την καθιερωμένη συναυλία που έδωσε η Φιλαρμονική με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπυρίδωνος Προσωπάρη.

Ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννης Γραμματικός προσφώνησε τον Παναγιώτατο και τον ανακήρυξε επίτιμο εταίρο της Φιλαρμονικής, ενώ στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε την χαρά του που βλέπει τους ανθρώπους να υμνούνε το Θεό με ποικίλα μέσα, πάντοτε μέσα από την τέχνη της μουσικής και της αρμονίας και το ότι είναι σπουδαίο ένας τόπος εκτός από τις φυσικές ομορφιές να παράγει πολιτισμό και να έχει τόσους ανθρώπους που να βιώνουν και την πνευματική ομορφιά. Συνεχάρη όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής τα οποία συμμετείχαν στην εξαίσια συναυλία και έδωσε ευλογίες.

Κατόπιν, ο Παναγιώτατος παρακάθισε στο επίσημο γεύμα το οποίο προσέφερε η Ιερά Μητρόπολις, με την συμμετοχή των αρχών του τόπου, της Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γκερέκου, του Βουλευτή κ. Σαμοΐλη, του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου, του Δημάρχου κ. Νικολούζου, των εκπροσώπων των στρατιωτικών και εκπαιδευτικών αρχών, καθώς και των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, κληρικών και λαϊκών.

Εκεί ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τίμησε τον Παναγιώτατο με την απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Ιεράς Μητροπόλεως, του χρυσού σταυρού του Αγίου Σπυρίδωνος μετά Αστέρος, ενώ στην προσφώνησή του τόνισε ότι η υλική τράπεζα συμπληρώνει την χαρά της πνευματικής, καθώς όλα τα προσφέρει η χαρά της παρουσίας του Αγίου Σπυρίδωνος στο νησί και στις καρδιές όλων.

«Ομολογούμεν την χάριν, κηρύττομεν τον έλεον, ου κρύπτομεν την ευεργεσίαν» για την προσφορά του Φαναρίου και της Μητρός Εκκλησίας στην Κέρκυρα, είπε ο κ. Νεκτάριος και ευχαρίστησε εκφράζοντας την βαθιά ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του Παναγιωτάτου στο νησί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απαντώντας, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την φιλοξενία, τα αισθήματα και την αγάπη, επεσήμανε ότι τα πάντα έγιναν χάρις στην παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος μας δείχνει ότι ο δρόμος της αγιότητας δίνει ένα νέο μέτρο ζωής στον άνθρωπο και τον κόσμο.

Δεν είναι ο άνθρωπος καθαυτός στον οποίο πιστεύουμε, αλλά ο άνθρωπος που σχετίζεται με τον Θεό.

Η εποχή μας απέτυχε διότι προσπάθησε να βάλει ως μέτρο τις ανθρώπινες ανάγκες και λησμόνησε την ελπίδα την οποία πρέπει να έχουμε στο Θεό.

Αυτό μας καλεί η Εκκλησία δια των αγίων της. Να ξαναβρούμε την οδό της πίστης και της ελπίδας στο Θεό, με κριτήριό μας τον Θεάνθρωπο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

filarmoniki-1

filarmoniki-2

filarmoniki-3

filarmoniki-4

filarmoniki-5

filarmoniki-6

filarmoniki-7

filarmoniki-8

filarmoniki-9

filarmoniki-10

filarmoniki-12

filarmoniki-13

filarmoniki-14

filarmoniki-15

filarmoniki-16

filarmoniki-17

filarmoniki-18

Εμφανίσεις: 67223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!