Οικουμενικός Πατριάρχης: «Ο σημερινός εγκαινιασμός κρύβει ένα βαθύτερο μυστικό νόημα» (ΦΩΤΟ)

egainia-5

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο ο αγιασμός των Εγκαινίων του ανακαινισμένου Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρουσία του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ιεραρχών και πλειάδα κληρικών και πιστών.

«Είναι μεγάλη η χαρά της ημετέρας Μετριότητος, να τελώμεν σήμερον τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία έχει την ευλογία να πλουτή ως προστάτη της τον Άγιο θαυματουργό Ιεράρχη Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: «Η εγκαινίασις του κτηρίου τούτου εγκαινιάζει και μίαν νέαν σελίδα εις την ιστορίαν της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς καταστέφει επιτυχώς το άχρι τούδε καρποφόρον και σημαντικόν έργον του Μητροπολίτου αυτής και αγαπητού αδελφού και συλλειτουργού της ημετέρας Μετριότητος Ιερωτάτου κυρίου Νεκταρίου, διαδόχου του γνησίου μαθητού του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης Διονυσίου Μητροπολίτου Κερκύρας Πολυκάρπου, ο οποίος ευόρκως και θυσιαστικώς διηκόνησε την Ιεράν ταύτην Επαρχίαν επί μακρόν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας ανέφερε ότι ως Μητροπολίτης βρήκε μια μητρόπολη «φέρουσα τους καρπούς της του καλού εργάτου του αμπελώνος μακαριστού Πολυκάρπου, εν συνεχεία δε και του αειμνήστου Τιμοθέου, εργασθέντος και αυτού πολυκάρπως και καλλικάρπως, αντιμετωπίσαντος τας προκλήσεις και τας προσκλήσεις των καιρών»

«Σεις όμως δεν επανευπαύθητε εις τον εύβοτρυν αμπελώνα, τον οποίον παραλάβετε. Ειργάσθητε μετά θείου ζήλου, αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως δια να περιφρουρήσετε αυτόν και να επαυξήσετε την καρπογονία του», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Επίσης ο Πατριάρχης τόνισε ότι «Χαιρόμεθα δε καθ ότι τα εγκαίνια ταύτα συμπίπτουν με την ημέρα ελεύσεως ημών εκ της Κωνσταντινουπόλεως εις την εύανδρον Κέρκυρα και θα υπογραμμίζουν τον πνευματικόν σύνδεσμο αυτής μετά της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.»

«Ο σημερινός εγκαινιασμός κρύπτει εν βαθύτερο μυστικόν νόημα, καθ ότι αποτελεί αφορμήν δοξολογίας και αινέσεως προς τον Θεόν, διότι ο τόπος ούτος, παρά τους ποικίλους κατακτητάς τους οποίους εγνώρισε εις την μακραίωνα ιστορία του, παρά τας προσπαθείας αφομοιώσεως του ευσεβούς λαού του, διετήρησε εν τέλει αλώβητο την ορθόδοξο αυτού ταυτότητα και αμείωτο τον πνευματικόν δεσμό μετά της Μητρός ημών Εκκλησίας» συμπλήρωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ενώ κλείνοντας πρόσθεσε: «Ούτως η σημερινή ημέρα επιστέφει την χάριτι Θεού αξιοθαύμαστο πορεία διαφυλάξεως της νήσου υπό την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας, και, δια της παρουσίας της ημετέρας Μετριότητος, ως, ελέω Θεού, κεφαλής του Οικουμενικού Θρόνου, ενισχύει έτι περισσότερο τον σύνδεσμό της μετ αυτού, όστις ευχόμεθα να μένη ακατάλυτος εις τους αιώνας.»

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην ακολουθία της παρακλήσως, κατά την διάρκεια της εξόδου του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

agios-1

agios-3

agios-4

agios-5

agios-6

egainia-3

egainia-2

egainia-4

egkainia-2

egkainia-3

egkainia-4

egkainia-5

egkainia-6

egkainia-7

egkainia-8

egainia-9

egainia-6

egainia-8

egainia-10

egainia-11

egainia-12

egkainia-10

egkainia-11

egkainia-12

egkainia-14

egkainia-15

egkainia-16

egkainia-17

egkainia-18

egkainia-19

egkainia-20

egkainia-21

egkainia-22

egkainia-23

egkainia-24

Εμφανίσεις: 68346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!