Επίτιμος δημότης της Κέρκυρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

epitimos-2

ROMFEA.GR | Επίτιμος δημότης της Κέρκυρας ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από τον δήμαρχο, Κ. Νικολούζο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα της Γερουσίας των ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Κατά την ομιλία του, ο δήμαρχος Κέρκυρας απέδωσε τα εύσημα στον κ.κ. Βαρθολομαίο, αναγνωρίζοντας το έργο του ως πολυσχιδές, πολυσήμαντο και διεθνώς αναγνωρισμένο.

Ο κ. Νικολούζος έκανε ειδική αναφορά στη μακραίωνη ιστορία της Κέρκυρας από τα ομηρικά έτη έως σήμερα, καθώς και στον πολιτιστικό της πλούτο που την ανέδειξαν σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Παναγιότατε, αυτή η Κέρκυρα με την ευκαιρία της επίσκεψης σας, σεβόμενη την εξέχουσα προσωπικότητα σας, θέλει να τιμήσει το επιστημονικό, θεολογικό και φιλανθρωπικό σας έργο, μου έδωσε την εντολή και ως δήμαρχος της ανακηρύσσω τη Θειοτάτη Παναγιότατα σας, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, τον προκαθήμενο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, επίτιμο δημότη της Κέρκυρας και σας απονέμω το χρυσό μετάλλιο της πόλης μας».

Κατά την αντιφώνηση του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε από καρδιάς για τη θερμή υποδοχή και μετέφερε την ευχή, την ευλογία, την αγάπη και τον ασπασμό του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας.

epitimos-1

epitimos-3

epitimos-4

epitimos-5

epitimos-6

epitimos-7

epitimos-8

epitimos-9

Εμφανίσεις: 49196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!