Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει την ισονομία στη Θράκη''

SAM 1055 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Τον Δήμου Ιάσμου Ροδόπης επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τελευταίος σταθμός κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Κομοτηνής.

Ο Ίασμος (παλαιότερη ονομασία Γιασίκιοϊ είναι κωμόπολη, με πληθυσμό 2.586 κατοίκους επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιάσμου Αρχιμ. Δαμασκηνό, τον Δήμαρχο Καδή Ισμέτ, εκατοντάδες πιστούς και δεκάδες μικρά παιδιά.

Στη συνέχεα σε ειδική εξέδρα που στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ιάσμου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Καδή Ισμέτ.

Ο Δήμαρχος κ. Ισμέτ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά για την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ιάσμο,

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Είναι μεγάλη χαρά που επισκεπτόμαστε σήμερα τον ωραίο Ίασμο εξ΄ αφορμής της περιοδείας μας στην Θράκη."

"Από το πρόγραμμά μας δεν θα ήταν αδύνατο να παραληφθεί η Αρχιερατική Έδρα του Ίασμου, την οποία, ως και ολόκληρη της περιοχή της Μητροπόλεως του, διακονεί θυσιαστικώς ο νέος στην ηλικία και έμπειρος Ποιμενάρχης σας", πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πατριάρχης τόνισε ότι "η επίσκεψη μας εδώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι πραγματοποιείται σε μια πόλη, η οποία ευρίσκεται στους πρόποδες του Παπίκιου Όρους, του Αγίου Όρους της Θράκης, με τις πολλές εκκλησίες και Μονές, τα ερείπια τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα."

"Από το Άγιο τούτο Όρος της Θράκης διήλθαν ερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη, οι γνωστοί ησυχαστές και διδάσκαλοι των ακτίστων ενεργειών του Θεού Αγίοι Γρηγόριος ο Παλαμάς και Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης", υπογράμμισε ο Πατριάρχης του Γένους.

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και στις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Χαίρομαι, ιδιαίτερα κ. Δήμαρχε να συνυπάρχετε και συμπορεύσθε αρμονικώς και ειρηνικώς Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι του ευλογημένου Ιάσμου και της ευρυτέρης περιοχής."

"Χαιρόμαι, διότι βλέπουμε στη Θράκη να συνεργάζεσθε όλοι σας, από κοινού, σε πολλούς τομείς και όλοι να επιθυμείτε την ειρήνη, ενώ η έντιμη Ελληνική Πολιτεία να διασφαλίζει δημοκρατικός την ισοτιμία και ισονομία για όλους τους πολίτες με τις ιδιαίτερες θρησκευτικές και γλωσσικές παραδόσεις, σεβόμενοι επίσης και τα ατομικά δικαιώματα του καθενός", συμπλήρωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κλείνοντας για ακόμη μια φορά ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι καθημερινά αθώοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι πέφτουν θύματα ενός τυφλού θρησκευτικού φανατισμού.

iasmos-1

iasmos-2

iasmos-3

iasmos-4

iasmos-6

iasmos-5

iasmos-7

iasmos-8

iasmos-9

iasmos-10

Εμφανίσεις: 72802
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!