Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Μαρώνεια (ΦΩΤΟ)

maroneia-proti-1

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Με ιδιαίτερες τιμές έγινε δεκτός ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μαρωνείας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαππών κ. Ιωάννης Σταυρίδης, ο οποίος στην προσφώνησή του καλωσόρισε τον Πατριάρχη του Γένους.

"Είναι μεγάλη ευλογία για εμάς η επίσκεψή σας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Σταυρίδης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του, μετέφερε τον χαιρετισμό της αγάπης και ευλογίας της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας προς πάντας.

"Επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Μητέρα Εκκλησία ευρίσκεται πάντοτε πλησίον σας δια της προσευχής, αλλά και δια της μέριμνας υπέρ της κατά Θεόν και της κατά κόσμο προόδου σας" ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε ότι αν και ο εν λόγω δήμος δεν απαριθμεί χιλιάδες κατοίκους, είναι εξίσου σημαντικος με τους άλλους δήμους.

"Είναι σημαντικός πρώτον γιατί η ιστορική σημασία ενός τοπου δεν έχει καμία σχέση πόσο πληθυσμό έχει, και δεύτερον οι μικρότεροι δήμοι παρέχουν την ευκαιρία για στενότερη γνωριμία και διευκολύνει το οικογενειακό κλίμα" σημείωσε ο Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις κατασκηνώσεις που θα θεμελίωνε μετά από λίγο, τονίζοντας, ότι είναι χαρά και για τις δύο πλευρές Εκκλησίας και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς αποτελεί ευγενή εγχείρημα υπέρ της νεότητος, η οποία αξίζει να τύχει της προσοχής όλων.

 Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης δοκίμασε τοπικά εδέσματα και πίτες τις οποίες έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού, ενώ ήπιε ένα ποτήρι κρασί εις υγείαν όλων.

maroneia-2

maroneia-3

maroneia-1

maroneia-4

maroneia-5

maroneia-6

maroneia-7

maroneia-8

maroneia-9

maroneia-10

maroneia-11

maroneia-15

maroneia-12

mar-1

mar-2

Εμφανίσεις: 57874
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!