Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΦΩΤΟ)

perifereia-8

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης του Γένους στην είσοδο της Περιφέρειας έτυχε θερμής υποδοχής, από τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Παυλίδη παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

Ο κ. Παύλιδης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφέρειας, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για όλους αλλά και την Θράκη η επίσκεψή του.

Ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Αποτελεί ύψιστη τιμή να σας έχουμε μεταξύ μας, την κεφαλή της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον άγγελλον της ειρήνης, το σύμβολο αιώνων ιστορικής πορείας και περιπετειών του γένους και της εκκλησίας μας. Τον αγωνιστή, τον υπέρμαχο και πρωτοστάτη της υγιούς συνυπάρξεως και σεβασμού του ανθρώπου πρoς το περιβάλλον, τη φύση, την πανίδα και τη χλωρίδα. Ήδη ευστόχως αποκαλείσθε «Πράσινος Πατριάρχης», όπως επίσης «Γεφυροποιός» και «Πατριάρχης της Ειρήνης»''.

''Τονίσαμε πολλάκις δημοσίως ότι είμαστε εδώ ως θεσμός για να ενώνουμε τους πολίτες. Προσθέτω ότι με όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως διαφοράς θρησκείας ή καταγωγής συμβιώνουμε αρμονικά, ειρηνικά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και ίσως ακόμα καλύτερα, και θεωρούμε πως η συμβίωση αυτή αποτελεί πρότυπο πανευρωπαϊκό, ιδίως υπό τις αιχμηρές σημερινές συνθήκες και συγκρουσιακές καταστάσεις που παρατηρούνται γύρω μας στον κόσμο'', συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι μεγάλη χαρά που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατόπον προσκλήσεως, μεταφέροντας παράλληλα την αγάπη και στοργή της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε ότι επισκεπτόμενος την Θράκη, αισθάνεται ότι ευρίσκεται σε τόπο οικείο και αγαπητό.

"Αυτή την αίσθηση την επιτείνει η θερμή και εγκάρδια υποδοχή της οποίας τύχαμε από τους άρχοντες και τον ευλογημένο λαό της Θράκης" υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο έργο που ανέλαβε ο κ. Παυλίδης, αυτό της διοίκησης της Περιφέρειας, ευχομένος να εργαστεί άοκνως για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου και την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων.

Να αναφερθεί ότι ο Περιφερειάρχης απέδωσε επιστολή για την ανακήρυξη του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων Καβάλας στη μόνιμη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος παρέλαβε την επιστολή και διαβεβαίωσε τον κ. Παυλίδη ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα, της οποίας ο φάκελος θα κατατεθεί της επόμενες ημέρες στην UNESCO.

perifereia-1

perifereia-3

perif-1

perifereia-5

perifereia-6

perifereia-7

perifereia-9

perifereia-10

perifereia-2

Εμφανίσεις: 44804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!