Βαρθολομαίος: ''Ο συνδημότης Πατριάρχης θα είναι πάντα κοντά σας'' (ΦΩΤΟ)

syndimotis-9

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο του Διδυμοτείχου.

Να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου στην επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην Κεντρική Πλατείας της πόλεως, ανέφερε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης λίγο πριν την εκδήλωση φύτεψε συμβολικά έναν πλάτανο ο οποίος σύμφωνα με τον Δήμαρχο συμβολίζει την αιωνιότητα.

"Να το ποτίζεται για να έρθω να το ξαναδώ", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Στη συνέχεια στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου ο Δήμαρχος κ. Πατσουρίδης απέδωσε την απόφαση και το κλειδί της πόλεως στον κ. Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η παρουσία μας σήμερον εις την πόλιν σας μας προσφέρει πολλήν χαράν και συγκίνησιν, διότι επισκεπτόμεθα μιαν πόλιν στενώς συνδεδεμένην με την Κωνσταντινούπολιν και το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, την αποτελέσασαν έδραν του Αυτοκράτορος του Βυζαντίου κατά την τεταραγμένην περίοδον του 14ου αιώνος, εις την οποίαν συνέβησαν πολλά σημαντικά γεγονότα της βυζαντινής ιστορίας."

"Χαίρομεν δε ειλικρινώς, διότι διαπιστούμεν τοιαύτην στενήν και αγαστήν μεταξύ σας συνεργασίαν, η οποία, ως πληροφορούμεθα καλώς, αφορά εις όλα τα επίπεδα ζωής και κοινωνικής οργανώσεως τού Διδυδμοτείχου και επεκτείνεται μέχρι καί της οάσεως της Ιεράς Μονής της Παναγίας Πορταϊτίσσης εν Κορνεοφωλεά, κληρουχίας του Αγίου Όρους και κατ᾿ επέκτασιν ευρισκομένης υπό την άμεσον δικαιοδοσίαν του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου. Διο και πατρικώς συγχαίρομεν διότι η συνεργασία αυτή αποβαίνει εις κοινήν ωφέλειαν και προκοπήν του ευλογημένου λαού του Θεού”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: "Ο Πατριάρχης του Γένους και ο πρώτος Επίσκοπος της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας, όλως ιδιαιτέρως συγκινούμεθα δια την εκδηλουμένην πληθωρικότητα της φιλοθέου αγάπης του λαού του Διδυμοτείχου προς την Ορθόδοξον πίστιν, αγάπην, η οποία αποδεικνύεται εκ των πολλώ Αγίων, οι οποίοι έλαβον εις την ευρυτέραν περιοχήν του Διδυμοτείχου τον στέφανον της αγιότητος."

"Ευχόμεθα η πόλις σας να παραμένη όχι μόνον φυσικόν αλλά και πνευματικόν προπύργιον της Εκκλησίας, με την προσήλωσιν και αδιάλειπτον συμμετοχήν εις την ζωήν αυτής, την στήριξιν του έργου του εκλεκτού Ποιμενάρχου σας και των αγαπητών συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών, και την ειρηνικήν συνύπαρξιν μετά των ετεροθρήσκων αδελφών μας", συμπλήρωσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

syndimotis-1

syndimotis-2

syndimotis-3

syndimotis-4

syndimotis-5

syndimotis-6

syndimotis-7

syndimotis-8

syndimotis-10

syndimotis-11

syndimotis-12

syndimotis-15

syndimotis-16

syndimotis-17

syndimotis-13

syndimotis-14

Εμφανίσεις: 59705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!