Με κατάνυξη και συγκίνηση η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

soumeΣτη Θεία Λειτουργία στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία χοροστάτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος μπροστά σε εκατοντάδες προσκυνητές έστειλε το δικό του συγκινητικό μήνυμα.

Μέσα κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης γύρω από την μισογκρεμισμένη μονή ο κ. Βαρθολομαίος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κλήρος και λαός προκειμένου να γίνει σε αυτό τον ιστορικό χώρο η σημερινή ακολουθία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

«Δεν έπαυσε να είναι ποτέ για τους χριστιανούς οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν και ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά» είπε μέσα σε συγκίνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2010 η Τουρκία παραχώρησε άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί στην ιστορική μονή η λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου.

Εμφανίσεις: 127383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!