Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Βουκουρέστι

ImageΑπό εχθές Πέμπτη 2 Αυγούστου βρίσκεται στο Βουκουρέστι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε ειδική Θεία Λειτουργία στην Ελληνική γλώσσα για την μνήμη του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Θεοκτίστου.

Σήμερα Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τελέσει στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου την κηδεία του Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Θεοκτίστου. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην ζωή του Πατριάρχη Ρουμανίας, και ότι άφησε πίσω του πολύ όμορφες μνήμες.  
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κηδεύτηκε τελικά το μεσημέρι και η σωρός του ενταφιάστηκε σε κρύπτη του Πατριαρχικού Ναού, που φυλάσσονται τα λείψανα τριών ακόμη Πατριαρχών της Ρουμανίας (Μύρων, Νικόδημος και Ιουστίνος).

Εμφανίσεις: 30222
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!