Επίτιμος Διδάκτορας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΜετά από επίσημη τελετή που διοργάνωσε η Ανώτατη Σχολή της Βουλγαρίας,  τιμήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ως Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Βιβλιοθηκονομίας της Βουλγαρίας.

Το δίπλωμα του Επίτιμου Διδάκτορα απέμεινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πρύτανης της Σχολής Στόγιαν Ντέντσεφ, για την συμβολή του στο Διεθνές κύρος ολόκληρης της Ορθοδοξίας και όλων των Εκκλησιών, αλλά και στις μεγάλες του προσπάθειες που κάνει με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον λόγο του ευχαρίστησε όλους για την τιμή αυτή, και αναφέρθηκε στα καθημερινά γεγονότα βίας και συγκρούσεων των λαών που όπως είπε κυριαρχούν μέχρι σήμερα σε πολλά σημεία του πλανήτη μας.

 

Ο Πατριάρχης ζήτησε επίσης απ΄ όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να πράξουν το καθήκον τους ώστε να επικρατήσει η αγάπη και η αλήθεια σε όλο το κόσμο.

 

Τέλος ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέϊ Στανίσεφ λόγο υποχρεώσεων απουσίαζε από την εκδήλωση, όμως εκπρόσωπος του ανέγνωσε χαιρετισμό του προς την εκδήλωση.

 

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «Κορυφαία Προσωπικότητα της Ορθοδοξίας μας».
Εμφανίσεις: 47837
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!