Στο κατεστραμμένο παρεκκλήσι ο Οικουμενικός

ImageΜετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία που τέλεσε χθες το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

στο Φανάρι αναχώρησε αμέσως για το παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Χάλκης που απειλήθηκε από ολική καταστροφή.

  

Όπως είχαμε αναφέρει κλιμάκιο της δασικής υπηρεσίας χωρίς να ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο η τον Ηγούμενο της Χάλκης Μητροπολίτη Μοσχονησίων κ. Απόστολο, μετέβη στην περιοχή με σκοπό να κατεδαφίσουν το παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως ως παράνομο.

  

Ο κ. Απόστολος όταν μετέβη στην περιοχή ήρθε αντιμέτωπος με το κλιμάκιο της δασικής υπηρεσίας, οι οποίοι του ανέφεραν πως η περιοχή είναι προς αναδάσωση και ο Ναός είναι παράνομος.

  

Τότε έγινε η άμεση επέμβαση από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με επιστολή προς τον έπαρχο της περιοχής εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του.

 

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είδε από κοντά χθες τις ζημιές που έχει υποστεί το Παρεκκλήσι, και αντίκρισε πως η σκεπή έχει υποστεί την μεγαλύτερη ζημία, γι΄αυτό πρέπει να γίνει η άμεση αποκατάσταση της.

Εμφανίσεις: 65146
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!