Ο Οικουμενικός αναφέρθηκε στην επίσκεψη Καραμανλή

ImageΓια την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στην Τουρκία αναφέρθηκε σήμερα

ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ομάδα προσκυνητών από την βόρεια Ελλάδα.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε πως «Μακάρι η επικείμενη αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Καραμανλή, και οι συνομιλίες που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του, τον κ. Ταγίπ Ερντογάν, να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της επιλύσεως των προβλημάτων μας, όπως είναι την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

 

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης ενημέρωσε τους προσκυνητές πως ο Πρωθυπουργός, την Πέμπτη το απόγευμα θα επισκεφθεί το Φανάρι, αλλά και την ηγεσία της Ομογένειας.

 

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως «Επαναλαμβάνω την ευχή η παρουσία του ανάμεσά μας, η επίσημη επίσκεψη του εις την Τουρκία, να βοηθήσει να λυθούν τουλάχιστον ορισμένα από τα προβλήματά μας, και να αναπνεύσουμε, διότι έχουμε πολύ βάρος, πολλούς περιορισμούς, και πολλά προβλήματα».

 

Τέλος  ο Πατριάρχης υπογράμμισε πως «ο ρόλος μας ως Μητέρα Εκκλησία πρέπει να είναι ελεύθερος χωρίς περιορισμούς, εμείς δεν κάνουμε πολιτική, εμείς ασχολούμαστε με τα εκκλησιαστικά, τα πνευματικά, τα πολιτισμικά θέματα, έτσι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις». 
Εμφανίσεις: 63667
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!