Οικουμενικός Πατριάρχης για την Ενθρόνιση

ImageΔηλώσεις έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για την Ενθρόνιση του κ. Ιερωνύμου, από το Ορθόδοξο Κέντρο στο Σαμπεζύ της Γενεύης όπου βρίσκεται με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του Π.Σ.Ε. που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παρακολούθησε την τελετή Ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου από την τηλεόραση.

 

Στην συνέχεια στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου λέγοντας τα εξής:

 

«Σήμερα παρακολουθήσαμε όλη την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με πολλή χαρά και συγκίνηση. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ακούσαμε αυτά τα οποία είπε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο , αντιθέτως προς όσα λέγονται μερικές φορές, εκ παρερμηνείας του ρόλου του και των ενεργειών του ποτέ δεν θέλει να γίνει ένα κέντρο εξουσίας μέσα στην Ορθόδοξο Ανατολή, αλλά είναι και θα παραμείνει πάντοτε ένα κέντρο διακονίας και προσφοράς, μακριά από παπικές επιδιώξεις οι οποίες μας αποδίδονται ενίοτε, δεν έχουμε καμίαν τέτοια φιλοδοξία ή πρόθεση, θέλουμε μόνον να διακονούμε τη Πατριαρχείο μας, τις επαρχίες του και την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασία την χρειάζεται ο σημερινός κόσμος ιδιαιτέρως ο χριστιανικός».

 

Επίσης να αναφερθεί πως στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών σήμερα βρισκόταν και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο οποίος είναι εκ των Προέδρων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, και μετά το τέλος της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας αναχώρησε αεροπορικώς για την Γενεύη.
Εμφανίσεις: 51673
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!