Οικουμενικός για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

Image
Ο Πατριάρχης στην Ελβετία
Επέστρεψε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

απο το Σαμπεζύ της Γενεύης, όπου παρευρέθηκε εκεί για την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζοντας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών τόνισε "Ιδανικό τόπον συναντήσεως Εκκλησιών από διαφορετικούς ορίζοντας και ανήκουσαι εις μεγάλη ποικιλία θεολογικών και εκκλησιολογικών παραδόσεων".

 

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του στην 9η Συνέλευση  υπογράμμισε πως ο διάλογος που γίνεται μέσα από το Π.Σ.Ε.  "συνέδραμε εις την υπέρβαση των χρονίων δυσκολιών οι οποίες δηλητηρίαζαν τις αδελφικές μας σχέσεις, παρέχων ταυτοχρόνως νέα ώθηση εις την κοινή πορεία προς την ενότητα".

 

Τέλος ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην αποστολή του Π.Σ.Ε όσον  αφορά και εις την παρουσία της Εκκλησίας εντός της κοινωνίας, "αναγνωρίζουσα τον καταλυτικό αυτής ρόλο εις την εγκαθίδρυση της ειρήνης εν τω κόσμο, την προαγωγή του διαθρησκειακού διαλόγου, την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξίας, τον αγώνα κατά της βίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αλληλεγγύη προς όσους έχουν ανάγκην".
 

Εμφανίσεις: 48888
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!