Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΤα 68 γενέθλια του έχει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τα γιορτάζει ανά τέσσερα χρόνια λόγω ημερομηνίας.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος γεννήθηκε στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο στις 29 Φεβρουαρίου το 1940, από τον Χρήστο και την Μερόπη Αρχοντώνη.

 

Το κοσμικό όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ήταν Δημήτριος, και το 1961 όταν φοίτησε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης με άριστα, αμέσως χειροτονήθηκε διάκονος με το όνομα Βαρθολομαίος.

 

Στο Φανάρι σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πλήθος Μητροπολιτών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, φίλοι του Πατριάρχη από την Ελλάδα και την Ομογένεια, με σκοπό να ευχηθούν στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα γενέθλια του.

 

Τέλος το 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΡΟΜΦΑΙΑ», εύχεται στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο υγεία, δύναμη και έτη πολλά.
Εμφανίσεις: 60651
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!