Συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πάπα

Image
Η συνάντηση στην Ρώμη
Στην Ρώμη μέσα σε κλίμα χαράς και εγκαρδιότητας, συναντήθηκε χθες το πρωί για περίπου μισή ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Στην συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πάπα Βενέδικτο, παρών ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεολογικού διαλόγου μεταξύ της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης Ζηζιούλας.

 

Αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο παρεκκλήσι του Ουρμπανού του 8ου στο αποστολικό ανάκτορο, είπε την Κυριακή προσευχή στην Λατινική γλώσσα με τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

 

Να αναφερθεί επίσης πως μετά την συνάντηση με τον Πάπα, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προέδρευσε στην εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων του Ποντιφικού Ανατολικού Ινστιτούτου που βρίσκεται στην Ρώμη. 

Ο Πατριάρχης παρέδωσε μια ομιλία που αναφερόταν στην «Θεολογία, την Λειτουργία και την Σιωπή», που σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από τους σπουδαστές έκαναν λόγο για ομιλία υψηλής Θεολογίας.

 

 

Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε προς τους σπουδαστές «Πάντοτε πρέπει να προετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε νέες ενάρξεις και να χτίζουμε καινούργιες γέφυρες, εκβαθύνοντας πάντα την σχέση μας με τον Θεό, με τους συνανθρώπους μας αλλά και με όλη την Κτίση».      

Εμφανίσεις: 63928
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!