Οικουμενικός για την επίσκεψη του Ιερωνύμου

ImageΣτην Μεγάλη Σχολή του Γένους μίλησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Φανάρι.

Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε σχετικά με την επίσκεψη που θα γίνει μάλλον στις 29 Μαρτίου πως: «Νέα εποχή στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της αδελφής εκκλησίας της Ελλάδος, εγκαινιάζει η επικείμενη επίσκεψη του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου».

 

Επίσης στο Φανάρι βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος με αφορμή την προετοιμασία για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου.

 

Ο Πατριάρχης αναφερόμενος στον κ. Χρυσόστομο τόνισε: «Ο μεν Άγιος Ζακύνθου βρίσκεται εδώ από σήμερα το πρωί για να συνεργαστούμε και να κάνουμε μαζί το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Θα εορτάσουμε μαζί την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την οποία και θα συλλειτουργήσουμε εις τον Πατριαρχικόν ναόν. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα κοινά μας θέματα και προβλήματα».

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε πως «Ο νέος Αρχιεπίσκοπος διαπνέεται από μεγάλο σεβασμό και αγάπη προς την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως την μητέρα όλων μας Εκκλησία, και δοξάζουμε το Θεό για την εκλογή εις τον θρόνον της Αρχιεπισκοπής Αθηνών». 
Εμφανίσεις: 99246
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!