Βαρθολομαίος για τον μακαριστό Αμερικής Ιάκωβο

ImageΓια το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου, μίλησε σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγκεκριμένα τόνισε: «Σήμερα εις την Αμερική και εις την Ίμβρο τελείται το τριετές μνημόσυνο ενός επιφανούς Ιεράρχη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, του Αρχιεπισκόπου βορείου και νοτίου Αμερικής Ιακώβου".

 

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος αναφερόμενος στην διακονία του μακαριστού Αμερικής τόνισε: «ο μακαριστός έβαλε ανεξίτηλον την σφραγίδα εις την ζωήν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Μεγάλης αυτής επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, και της Ομογενείας της Αμερικής, η οποία τιμά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και το Γένος μας".

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης επίσης τέλεσε μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και στην Ίμβρο, του οποίου είναι γενέτειρα, αλλά και γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Εμφανίσεις: 61183
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!