Συνάντηση Βαρθολομαίου με την ΥΠΕΞ της Αυστρίας

ImageΜε την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Ούρσουλα Πλάσνικ συναντήθηκε χθες στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

Η κα Πλάσνικ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όσον αφορά τις προσπάθειες που κάνει για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Επίσης η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δήλωσε σχετικά με το έργο του κ. Βαρθολομαίου «Έχει συνεισφέρει ακούραστα στο διαθρησκειακό διάλογο, στην αλληλοκατανόηση των ανθρώπων, στη δημιουργία ενός κόσμου όπου οι λαοί θα ζουν χωρίς κανέναν φόβο, που θα μπορούν να ζήσουν με τη δική τους θρησκεία, με τη δική τους πίστη ή ακόμα να ζουν και δίχως πίστη αν το θέλουν».

 

Ακόμα η κα Πλάνσικ μετά την συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:

 

«Πρόσφατα ενημερώθηκα από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιέννη, πριν από το σεμινάριο στη Γροιλανδία. Θα ήθελα να είχα περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα.

 

Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω όλα τα θέματα που θα ενδιέφεραν και τους δυο μας, όμως είμαι σίγουρη ότι η επαφή θα συνεχιστεί κι εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτόν και τις δραστηριότητές του και επίσης θα ξανασυναντηθούμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συζήτησε με την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, θέματα που έχουν σχέση με το Πατριαρχείο αλλά και την Ομογένεια.
Εμφανίσεις: 83217
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!