Ο Βαρθολομαίος για τα προβλήματα του Πατριαρχείου

ImageΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος χθες σε ομάδα προσκυνητών από το Κιλκίς, απαρίθμησε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Τουρκική Κυβέρνηση.

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως «H ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αναπτερώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο όμως, για την ώρα δεν είδαμε κάτι το συγκεκριμένο».

 

Αργότερα απαριθμώντας τα προβλήματα τόνισε: «Ούτε η Χάλκη επαναλειτούργησε ούτε τα προβλήματα με τις περιουσίες των Κοινοτήτων μας, των Εκκλησιών μας και των Ιδρυμάτων μας έχουν τακτοποιηθεί, παρά την έκδοση του νέου βακούφικου νόμου ούτε, ούτε.... Εμείς όμως ελπίζουμε».

 

Επίσης αναφέρθηκε και στην στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία προσθέτοντας: «Η Ευρώπη υπενθυμίζει πάντοτε στην Τουρκία, το χρέος της να σεβασθεί τα μειονοτικά δικαιώματα, ιδιαιτέρως τις θρησκευτικές ελευθερίες, να σεβασθεί γενικώς τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αφού συνεχάρη όλους τους Έλληνες προσκυνητές, για την επίσκεψη τους στο Φανάρι τόνισε: «Η Πόλη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας έχουν χαρακτηρισθεί ως η πνευματική μήτρα του Γένους μας. Όλοι έχουμε γεννηθεί πνευματικώς από την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, αυτήν την μαρτυρική Εκκλησία, η οποία με την χάριν του Θεού ξεπερνάει τις εκάστοτε δυσκολίες, τα προβλήματα, επιβιώνει και συνεχίζει την μαρτυρία της προς τους εγγύς και τους μακράν».

 

Κλείνοντας τον λόγο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έκανε λόγο για άλλη μια φορά στα μεγάλα προβλήματα του Πατριαρχείου: «Είναι μέσα στα σχέδια, μέσα στη βουλή του Θεού να αίρει η Μητέρα Εκκλησία το Σταυρό της και να πορεύεται διά μέσου των αιώνων, όπως θα έλεγε ο Απόστολος Παύλος ''διά δυσφημίας και ευφημίας, διά πλάνης και αληθείας''. Ως Μητέρα Εκκλησία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουμε τα θετικά, έχουμε τις εξάρσεις ανατάσεως, έχουμε και τα πολύ δυσάρεστα, πολύ συχνά, δυστυχώς».
Εμφανίσεις: 55660
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!