Λάβρος ο Βαρθολομαίος για την κλιματική αλλαγή

ImageΟλοκληρώθηκε η Διεθνής Διάσκεψη που διοργάνωσε το Υπουργείο των Εξωτερικών για την κλιματική αλλαγή και την ανθρώπινη ασφάλεια, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και ομιλητές

από πολλούς διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με ζωντανή του παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης από την Κωνσταντινούπολη.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κλιματική αλλαγή πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τον πλανήτη, διότι η ανθρώπινη ασφάλεια είναι αλληλένδετη με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον».

 

Στην συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως «Η τεράστια εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, θα επιτείνει το πρόβλημα της φτώχιας, έτσι όμως έχουμε παραβιάσει την συμφωνία μεταξύ του εαυτού μας, του κόσμου και του Θεού».

 

Συνεχίζοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκανε λόγο για πολιτική αποτυχία των χωρών που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος «Η μη τήρηση των συμφωνιών για την διάσωση του περιβάλλοντος αποτελεί πολιτική αποτυχία των χωρών, όπως και η μη ύπαρξη θεσμικού πλαισίου».

 

Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος την τοποθέτηση του τόνισε: « Όλοι είμαστε επιβάτες στο ίδιο πλοίο με κοινό ταξίδι, όμως κανένας δεν θα σωθεί».
Εμφανίσεις: 31209
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!