Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Καππαδοκία

ImageΠροσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κάτι που συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο.

 

Στην Καππαδοκία και κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη όμως βρέθηκαν και οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΣΟΚ), ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, βουλευτής Πέλλας και ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Νέα Δημοκρατία.

 

Ο κ. Κεγκέρογλου μιλώντας σε ομάδα προσκυνητών που βρέθηκαν εκεί, αναφέρθηκε σε άρθρο εφημερίδας που έκανε λόγο για το Αυτοκέφαλο τονίζοντας:

 

«Είμαστε με το Πατριαρχείο, είμαστε με το μεγάλο έργο το οποίο επιτελεί και εκεί θα παραμείνουμε. Κανείς δεν πρόκειται να βάλει σε κανέναν από την Κρήτη άλλες σκέψεις, σαν τις σκέψεις που είδαν το φως τη δημοσιότητας μέσα από Αθηναϊκή εφημερίδα και συγκεκριμένο άρθρο», αναφερόμενος ο βουλευτής σε σκέψεις για το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος που προχωρούσαν να χαρακτηρίσουν ως «λογικό παράδοξο την εξάρτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Εκκλησίας της Κρήτης και της Δωδεκανήσου και πολύ περισσότερο των μητροπόλεων των λεγομένων Νέων Χωρών».

 

Αφού ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος άκουσε με πολύ προσοχή αυτά που είπε ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε:

 

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Κρήτες θα παραμείνουν πιστοί και αφοσιωμένοι εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι έχουν αυτό το προνόμιο και την τιμή αιώνες τώρα να ανήκουν εις την πρωτόθρονον Εκκλησία», είπε χειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

 

Επίσης συνεχίζοντας ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Η ευγνωμοσύνη των Δωδεκανησίων είναι επίσης βαθιά ριζωμένη στη συνείδησή τους και ούτε οι Κρήτες ούτε οι Δωδεκανήσιοι θα ήθελαν να φύγουν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Είμεθα αποφασισμένοι παρά τις δυσκολίες να συνεχίσουμε αυτό το έργο διότι είναι χρέος μας, διότι το υπαγορεύει η ιστορία, διότι το περιμένει ο κόσμος, όλοι εσείς, το απανταχού ποίμνιο της Μεγάλης Εκκλησίας».

 

Ο βουλευτής Λάρισας κ. Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη τόνισε:

 

«Παναγιώτατε θέλουμε και εμείς να σας ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας για τις μοναδικές εμπειρίες που ζήσαμε τα δύο αυτά εικοσιτετράωρα, για τη συγκίνηση που γευθήκαμε αυτές τις ημέρες, αυτές τις ώρες στην Καππαδοκία ανακαλύπτοντας την Καππαδοκία των Ρωμιών, την Καππαδοκία των Ελλήνων που εγκαταλείψανε οι πρόγονοί μας το 1924 χωρίς να ερωτηθούν, όπως πολύ καλά γνωρίζετε λόγω του υποχρεωτικού χαρακτήρα της ανταλλαγής των πληθυσμών. Παιδιά της Καππαδοκίας και εμείς λοιπόν όπως προσφιλώς μας αποκαλέσατε χθες στον Εσπερινό στην Μαλακοπή».

 

Τέλος να αναφερθεί πως στην προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία συμμετείχε φέτος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος για τον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε:

 

«Πολλές φορές έχει αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη προσφορά του Πατριαρχείου στην Εκκλησία του την οποία παρέλαβε ο ίδιος όταν απεστάλη καταρχάς ως έξαρχος και αργότερα εξελέγη (από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου) προκαθήμενος αυτής της Εκκλησίας».


Εμφανίσεις: 59936
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!